Ovesná kaše patří mezi stálici jídelníčku u mnoha lidí. Ovesné vločky jsou velmi kvalitní zdroj komplexních sacharidů, které nám dodají spoustu energie. Nespornou výhodou tohoto pokrmu je, že si jej každý den můžete jinak dochutit, takže ve své podstatě můžete jíst každý den úplně jiné jídlo. Její příprava je navíc velmi jednoduchá a časově nenáročná.
Krémová ovesná kaše
Miska úžasně krémové ovesné kaše je skvělou volbou na snídani či jako odpolední svačina především v podzimním a zimním období, kdy nás krásně zahřeje. Jak dosáhnout “krémovité” konzistence? Zde bude zaležet především na typu vloček, jež používáte. Je vhodné konzumovat především ty kvalitní, které jsou v dnešní době k dostání v mnoha obchodech.
Pokud nejste v dietě či si nehlídáte kalorický příjem, pak vločky povařte místo vody v mléce. Můžete zvolit klasické kravské mléko nebo jakoukoli rostlinnou variantu. Mléko dodá vločkám plnou chuť a kaše bude ještě více chutnější.
Skvělé a chutné konzistence kaše docílíte také přidáním proteinového prášku či některého z oříškových másel, které se v horké kaši nádherně rozpustí. Oříšková másla jsou navíc skvělým zdrojem kvalitních tuků a bílkovin, jež jsou pro naše tělo velmi potřebné.
Cuketa do ovesné kaše?
Tento tip může znít poněkud zvláštně, ale na jemno nastrouhaná cuketa dodá ovesné kaši spoustu vlákniny. Kaše bude navíc díky cuketě krásně krémová. Nemusíte se bát, že by tato zelenina chuť pokrmu jakkoli změnila či zkazila. Věřte, že ji v jídle vůbec nebudete cítit.
Čím kaši “ozdobit”?
Do kaše můžeme přidat nejrůznější oříšky, semínky či ovoce. Záleží opravdu jen na vaši preferenci a chuti. Pokud doma zrovna nemáte čerstvé ovoce nebo jste na cestách, pak musíte rozhodně vyzkoušet ovoce sušené mrazem. Takto upravené ovoce si zachová všechny živiny, vitamíny a minerály. Vy si tak můžete dopřát například plnohodnotné a výborné jahody i mimo sezónu.