Rakytník a jeho nesporně zdravé účinky? A co takhle rakytníkový ručně vyráběný bio sirup značky Koldokol? Značka Koldokol se specializuje na bylinné a bio produkty. V jejich nabídce najdete především pestrý výběr čajů (jak bylinné, tak ovocné), nápojů (především bio limonády, ale také vincentku, zen atp.), bio džemů a pyré, chutney a omáček a především tedy sirupů.
Jejich sirupy až z Moravy si můžete vybrat ovocné, bylinné, bez přidaného cukru a ochutit jimi vodu i čaj. Jedná se o bio sirupy, tudíž v nich nenajdete ani konzervanty, ani barviva. V nabídce bylinných sirupů jsou k mání bezinkové, bezové, konopné, lipové, mátové, pampeliškové, z echinacey a dobromysli, levandulové, mateřídouškové, meduňkové a yerba maté. Mezi ovocnými jsou k výběru sirupy z arónie, jablek, manga, rakytníku, šípku, citrónu, jahod, malin, rybízu a zázvoru. Veškeré sirupy lze zakoupit ve třech velikostech a to 250 ml, 500 ml a 3 kg.
Konkrétně sirup rakytník je vitaminová bomba, protože jediná tobolka rakytníku řešetlákového obsahuje denní dávku vitamínu C, tj. 1000 mg. Rakytník mimo to obsahuje také vitamín A a organické kyseliny. Zajisté také prospěje vyrovnanému trávení, pokožce a krevnímu oběhu. Jeho semena obsahují olej plný flavonoidů a omega-3 mastných kyselin. Koldokol se věnuje ruční výrobě těchto sirupů, které jsou bez cukru (doslazené jablečnou šťávou), barviv, nefiltrované a pasterizované. Složení je ze 100% koncentrované jablečné šťávy a šťávy z rakytníku řešetlákového (10 %). Ideální je rakytníkový sirup užívat v poměru 1:7 s vodou či čajem. Avšak v limonádě či drinku se neztratí a najde své místo velice rychle. Skladovat lze sirup díky jeho vlastnostem téměř celý rok, nicméně po otevření je potřeba pochutinu udržet v prostředí o 4 – 8 stupních celsia a do čtyř týdnů spotřebovat.