Nádoba na klíčení je vlastně to jediné, co nezbytně potřebujete k tomu, abyste se stali úspěšnými zahradníky. Tedy alespoň v případě, kdy se pustíte do klíčení semínek. Všechno ostatní, co je důležité, za vás obstará příroda.
Při klíčení semínek se ze semene do mladého klíčku uvolňuje to nejdůležitější, co takový mladý klíček může do vínku dostat pro život. Jedná se o cenné látky, jako jsou vitamíny, minerály, enzymy, stopové prvky, a ještě další cenné látky v té nejčistší podobě. A tato výbava je cenná nejen pro mladou rostlinku, ale také pro výživu člověka. Proto pokud chcete z přírody na svůj stůl dostat opravdu jen to nejlepší, vrhněte se na konzumaci mladých klíčků rostlin.
Navíc, pokud si takový skvělý výživový doplněk vypěstujete sami doma, tak ušetříte výdaje za drahé preparáty z lékárny. A pokud si na místo koupené zeleniny a ovoce ze supermarketů naservírujete na talíř právě čerstvé křehké klíčky z vlastní sklizně, tak nejen, že si stejně dobře pochutnáte, ale ještě navíc budete mít záruku čerstvosti takové sklizně, a především budete mít jistotu, že společně se zeleninou nekonzumujete žádné pesticidy ani hnojiva, která by vašemu zdraví mohla naopak uškodit.
Proto neváhejte a pusťte se do pěstování mladých výhonků i vy! Nejenže je to snadné, ale je to také rychlé. Stačí zvolená semínka řádně přes noc namočit tak, že nabobtnají, a poté je pravidelně svlažovat čerstvou vodou tak, aby zůstávala vlhká, ale nikoli ponořená ve vodě. Když je takto necháte pracovat několik dní při pokojové teplotě a na světle, tak se vám brzy odvděčí bohatou úrodou klíčků, na které si výtečně pochutnáte.
A pokud chcete, aby pro vás klíčení bylo radostí, pořiďte si k němu praktickou nádobu na klíčení, protože tak si celý už tak jednoduchý proces ještě více usnadníte.
Klíčky můžete následně konzumovat jen tak syrové anebo je využít při přípravě teplé a studené kuchyně.